SPLOŠNI POGOJI UPORABE IN POSLOVANJA

Spoštovani,

prosimo vas, da preberete naslednje besedilo, ki vsebuje splošne pogoje in pravila za medsebojno sodelovanje preko spletne trgovine, tako da bo napak in nesporazumov čim manj, oziroma jih bomo lažje rešili.

Spletno trgovino upravlja podjetje TECH d.o.o. (za popolne podatke poglejte rubriko KONTAKT), ki je hkrati tudi posrednik in izvajalec prodaje blaga po spodaj navedenih pogojih. Le ti vsebujejo nekatere posebnosti glede na klasično prodajo in so pripravljeni v skladu z ustrezno zakonodajo in priporočili, tako da so čim bolje pokriti Vaši in naši interesi.

Ogled strani je dovoljen vsem obiskovalcem brezplačno in neomejeno, razen vsebine, ki je prilagojena vaši izbiri in se prilagaja glede na individualne nastavitve posameznega uporabnika po registraciji.

Nakup oz. sklenitev pogodbe na spletni strani www.prohobi.net, je možna na dva načina: kot uporabnik (status se pridobi z registracijo) ali kot obiskovalec brez registracije.

CENE IN OSTALI POGOJI

Cene in ostali posebni pogoji veljajo samo za nakupe preko spletne trgovine in ne veljajo v maloprodaji (razen, če je posebej navedeno). Ob osebnem prevzemu je potrebno predložiti potrdilo spletnega naročila, drugače se nakup šteje kot maloprodajni.
Zaradi narave interneta kot medija, velja da so cene objavljene na spletnih straneh www.prohobi.net obravnavane, kot informativne dokler ne prejmete potrditve naročila z naše strani.
Nakupno pogodbo je mogoče skleniti v slovenskem ali angleškem jeziku z izbiro ustrezne opcije v spletni trgovini.

PRIDOBITEV STATUSA UPORABNIKA

Obiskovalec pridobi status uporabnika po in vpisu podatkov, ki so potrebni za medsebojno sodelovanje na tem nivoju. Registracija služi za enovito identifikacijo preko uporabniškega imena in gesla, ki ga pozna le uporabnik in tako omogoča lažjo uporabo spletnega mesta, ter identifikacijo ob morebitnih zlorabah. Vsi podatki v bazi so kodirani in namenjeni samo medsebojnemu sodelovanju in ne bodo posredovani tretjim osebam ali uporabljeni za druge namene.

OBDELAVA NAROČILA

Vsa naročila, ki so sprejeta v delovnem času od ponedeljka do petka do 13:00 ure in je naročeno blago na zalogi, bodo obdelana in blago poslano še isti dan. Za naročila, ki jih ni možno izpolniti boste prejeli obvestilo, ter predvideno čakalno dobo, oziroma če ni izvedljivo obvestilo o preklicu in vračilo morebitnih plačil.
Plačilo nakupa se izvede glede na izbran način ob potrditvi naročila, potrdilo o nakupu-račun pa boste prejeli v tiskani obliki v pošiljki z naročenimi artikli.

Uporabnik oz. obiskovalec lahko spremlja stanje in posamezne faze naročila preko povezave v potrditvenem sporočilu, oziroma z prijavo v svoj profil (registrirani uporabniki).

POŠILJANJE IN PREVZEM

Obdelana naročila se pošljejo še isti dan in se dostavijo po pogojih dostavne službe. Za posebne vrste dostave ali osebni prevzem se je potrebno dogovoriti posebej. Podjetje ne odgovarja za poškodbe, ki bi nastale med transportom po dostavnih službah.

POPRAVLJANJE IN PREKLIC NAROČILA

Uporabnik oz. obiskovalec lahko popravlja vsebino oz. posamezne postavke naročila, ter način plačila do oddaje naročila, kar naredi z gumbom Oddaj naročilo. Ko je naročilo oddano je možen samo preklic celotnega naročila, do trenutka ko je naročilo v statusu - v obdelavi. Za preklic naročila v kasnejši fazi-do statusa Poslano, pa je naročilo možno preklicati z sporočilom na info@prohobi.net oz. telefonsko.
Ko je naročilo v statusu Poslano, ga ni možno več preklicati oz. popravljati.

GARANCIJA

Vsi izdelki za katere zakonodaja predvideva garancijo to izpolnjujejo v zakonsko določenih okvirih, za artikle kjer pa je označena drugačna garancijska doba velja označena. Pri prevzemu blaga preverite, da je ustrezna garancijska doba navedena tudi na garancijskem listu oz. računu.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga upravitelju sporoči (na kontaktni e-naslov info@prohobi.net ali pisno na naslov podjetja), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti od dneva dobave blaga, blago oz. artikli pa morajo biti nerabljeni in v nepoškodovani originalni embalaži ali ovoju. Če potrošnik morda artikel že začne uporabljati ali če pri tehničnih izdelkih posamezne komponente odpre ali sestavlja, odstop od pogodbe žal več ni možen. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek posredovanja (pošiljanja) blaga v obe smeri, ki se obračunava po ceniku dostavne službe (Pošta Slovenije in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Možnost odstopa od pogodbe ne velja za izdelke narejene po specifikaciji potrošnika, programsko opremo, avdio in video nosilce ali če je potrošnik odprl varnostni pečat.

REKLAMACIJE IN VRAČILA BLAGA

V primeru reklamacije naročenega blaga je potrebno zraven podati kopijo originalnega računa in točen opis oz. razlog za reklamacijo.

SPORI

Če menite, da se vam je pri poslovanju z nami zgodila krivica ali škoda, nam pišite (ali kontaktirajte na katerikoli način) in potrudili se bomo težavo rešiti sporazumno.

Evropska platforma za spletno reševanje potrošniških sporov:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Skladno z zakonskimi normativi, TECH d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko potrošnik sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

DOSTOPNOST SPLOŠNIH POGOJEV

Splošni pogoji so vedno dostopni na spletni strani www.prohobi.net, zaradi možnosti zakonskih sprememb in posledične uskladitve, pa ob sprejetju naročila, po elektronski pošti prejmete tudi različico v obliki, ki omogoča shranjevanje in reproduciranje.

POJMI:

gost-vsakdo, ki neprijavljen uporablja spletno mesto
uporabnik-obiskovalec, ki se registrira in se pred uporabo ustrezno identificira z geslom in uporabniškim imenom clearpixel.gif